6 Handige tools voor zelfstandige juristen

Ben jij zelfstandig jurist of advocaat en heb je in je dagelijkse bezigheden veel profijt van een bepaalde tool die ik nog niet genoemd heb? Laat het me weten via martijn@lawyerlinq.com, ik deel het graag! 

Als (beginnend) zelfstandige jurist sta je voor diverse uitdagingen:van het beheren van je administratie tot het managen van juridische projecten en het doen van acquisitie. Gelukkig zijn er allerlei handige tools die specifiek zijn ontworpen om jouw werk makkelijker te maken. Hier zijn enkele nuttige tools voor zelfstandige juristen:

1. Administratie: Rompslomp 

Het bijhouden van administratie kost veel tijd en is niet altijd het leukste werk. Gelukkig maakt Rompslomp het een stuk eenvoudiger. Met deze tool kun je moeiteloos je financiën beheren, facturen opstellen en bonnetjes bijhouden. Rompslomp neemt veel van de administratieve last van je schouders, zodat jij je kunt concentreren op je juridische werkzaamheden.

2. Digitale Handtekeningen: Signrequest

Met Signrequest kun je documenten snel en veilig ondertekenen, waar je ook bent. Of je nu juridische overeenkomsten, contracten of andere belangrijke documenten hebt, deze tool maakt het mogelijk om ze snel en rechtsgeldig te ondertekenen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je documenten veilig en digitaal worden verwerkt.

3. Urenschrijven: Timechimp - Urios

Urenregistratie is cruciaal voor (zelfstandige) juristen. Timechimp en Urios zijn twee tools die je hierbij kunnen helpen. Met deze applicaties kun je eenvoudig je gewerkte uren bijhouden en declarabele tijd nauwkeurig registreren.

4. Projectmanagement: ClickUp / Monday / Asana

Kun je hulp gebruiken bij het aanbrengen van structuur? Dan kun je eens kijken naar projectmanagement tools zoals ClickUp, Monday en Asana. Je kunt projecten organiseren, taken toewijzen, deadlines instellen en de voortgang van je werk nauwlettend volgen.

5. Taalkundig: Grammarly 

Als jurist is taal misschien wel je belangrijkste gereedschap. Taalfouten doen afbreuk aan je professionaliteit en een foutje zie je snel over het hoofd. Grammarly is een tool die je teksten analyseert op grammaticale fouten, spelfouten en stijlproblemen.

6. Acquisitie: LawyerlinQ  

Het LawyerlinQ platform stelt je in staat om eenvoudig in contact te komen met potentiële cliënten en opdrachtgevers buiten je eigen netwerk. 

Ben jij zelfstandig jurist of advocaat en heb je in je dagelijkse bezigheden veel profijt van een bepaalde tool die ik nog niet genoemd heb? Laat het me weten via martijn@lawyerlinq.com, ik deel hem graag!   

Previous
Previous

How to Optimize the Distribution of Legal Work?

Next
Next

Benchmark onderzoek - advocatentarieven