EY koopt innovatieve legal service provider

wereld

Het zijn niet alleen de ‘lawfirms’ en ‘corporates’ die zich aanpassen aan de wereldwijde veranderingen in de legal branch. Ook de Big Four heeft ambities op juridisch gebied. Zo hebben ze vanaf dit jaar alle vier een eigen juridische entiteit en lanceerde PwC eind vorig jaar haar eigen juridische flexpool, de ‘flexible legal resources’.

Gisteren kondigde EY aan de innovatieve dienstverlener Riverview Law over te nemen. Riverview ontstond in 2012 als een samenwerking tussen advocatenkantoor DLA en een specialist in HR outsourcing en richt zich op externe juridische diensten voor legal teams. Hiervoor gebruiken ze nieuwe technologieën en hebben ze een speciaal ‘artificial intelligence’ platform ontworpen. Door het gebruik van Riverviews diensten houden de juridische in-house teams hun handen vrij om zich te richten op complexe en strategische juridische zaken. Riverview verzorgt al het commodity werk.

De overname moet gaan bijdragen aan de verbetering van EY’s aanbod van ‘legal managed services’. Volgens Grossman, EY Global Law Leader, is dit momenteel een van de snelst groeiende onderdelen van de juridische markt. Ze verwachten dat deze overname voor hun klanten onder andere bijdraagt aan het verbeteren van risicomanagement, het vergroten van efficiëntie, meer transparantie en het verlagen van kosten voor juridisch routinewerk.

Interessant detail is dat de oprichter van Riverview, Karl Chapman, uitdrukkelijk verklaart dat de technologie van het bedrijf géén onderdeel van de deal is. Die is ondergebracht in een afzonderlijke onderneming en wordt dus niet meeverkocht aan EY.

Voor het persbericht: klik hier.