Hoeveel CD’s heb jij nog?

LawyerlinQ en de vier misvattingen van Corporate Legal Dept.

Weet jij nog de tijd voor Spotify? Of Uber? Of Airbnb? Waarschijnlijk wel. Herinner je je nog je eigen scepsis toen je hier voorhet eerst van hoorde? Want je had toch CD’s? Of een iPod, terwijl je die eerst ook overbodig vond? Je belde toch gewoon de taxicentrale en je ging toch niet in het huis van vreemden slapen? Tegenwoordig zijn bovenstaande diensten niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. (Onze Amerikaanse concullega’s van Axiom hebben er ooit dit prachtige filmpje over gemaakt)

Bij sommige juridische organisaties merken wij een zelfde soort terughoudendheid. Argumenten als “Ik doe het al jaren zo.”, “Ik heb het al geregeld” of “Voor mij zou zoiets niet werken.” horen we regelmatig.

We kunnen het ons best voorstellen. Iedereen heeft het druk en verandering is vaak ingewikkeld. Toch gaat de manier waarop je juridische diensten inkoopt enorm veranderen. LawyerlinQ is op dit vlak een front runner.  

Hieronder rekenen we vast af met de vier misvattingen die we het meest horen. Wie weet ben je er toch al klaar voor. Ooit was er immers ook een moment dat je je eerste mobiele telefoon kocht, terwijl je even daarvoor riep dat je “niet altijd bereikbaar hoefde te zijn”.

Misvatting 1. Voor juridisch werk moet je bij advocatenkantoren of interim-bureaus zijn

Natuurlijk, als je een transactie wilt doen in tien landen tegelijk heb een heel team nodig. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak komt dat voor? Wordt het meeste juridische werk niet gewoon gedaan door een goede individuele advocaat of jurist?

Is het dan niet logischer om op dat moment gewoon een individu te kiezen, in plaats van met een heel kantoor in zee te gaan? Met de LawyerlinQ technologie is dat een fluitje van een cent. Bovendien bespaar je fors op externe en inhuurkosten. 

Misvatting 2. Het is een hoop gedoe om een lawyer community op te zetten

Jij en je collega’s kennen meer mensen dan je denkt. Ongemerkt heb je al een flexibele schil opgebouwd. LawyerlinQ maakt die inzichtelijk en brengt deze bijeen op één centraal platform. Ken je niet genoeg lawyers? Geen probleem. LawyerlinQ zorgt voor alle professionals die je (nog) nodig hebt en ontsluit de complete markt voor je. Hoef je niets voor te doen. Wij zorgen dat je community voor je werkt. 

Misvatting 3. Ik heb (te) weinig werk uit te besteden

Het mooie van een online community is dat alle professionals met een druk op de knop te bereiken zijn en direct voor je aan de slag kunnen. Als je snel of zelfs ‘on demand’ een expert nodig hebt. Of heb je opeens een bulk werk te verzetten. Want zeg nu zelf: kun jij de workload altijd voorspellen? 

Misvatting 4. Het is niets voor mij

Een lawyer community is niets voor jou. Maar hoeveel CD’s heb jij nog? Wat is het telefoonnummer van de taxicentrale? Hoe vaak heb jij gebruik gemaakt van Airbnb?