Kennis zit in mensen, niet in merken

LawyerlinQ haalt talent uit ‘silos’

Start up with track record

LawyerlinQ bestaat sinds 2015 en is volledig onafhankelijk. We zijn één van de weinige ’bootstrapped’ Dutch Legal Tech start-ups die winstgevend zijn.

LawyerlinQ kan voor sourcing van flexpools direct putten uit het Netwerk van Ondernemende Juristen, met meer dan 500 leden het grootste netwerk van zelfstandige juridische professionals in Nederland. Daarnaast hebben we voor onze klanten samenwerkingsrelaties met met vrijwel alle aanbieders van juridische kennis en capaciteit in de markt. Zo ontsluiten we jullie organisatie via 1 centraal punt het complete marktaanbod op een transparante en efficiënte manier .

Mirte JanssensMirte Janssens
Sourcing
Maaike Tjepkema
Marketing
Laurens TrietschLaurens Trietsch
Client Success
Boudewijn Siekman
Product Owner

maarten hagenMaarten Hagen
Co-founder
marijn rooymansMarijn Rooijmans
Founder

LAWYERLINQ CREËERT FLEXIBILITEIT – THE SMART WAY

Platform maar dan anders

Toen we begonnen kwam het niet bij ons op, maar eerlijk is eerlijk, terugkijkend kunnen we zeggen dat onze ontwikkeling past in een trend waaruit ook de grote platformbedrijven als Uber en Airbnb voortgekomen zijn.

Met één cruciaal verschil: we draaien het platform model radicaal om. Elke professionele juridische organisatie krijgt z’n eigen hermetisch van de buitenwereld afgesloten online omgeving op ons platform. En wij zorgen dat het voor jullie werkt. Van begin tot eind

Technologie maakt het mogelijk

De organisatievormen die we in de juridische markt kennen, ontstonden ooit uit pure noodzaak, omdat samenwerken en snel communiceren nu eenmaal vereisten dat je niet alleen bij elkaar in hetzelfde pand werkte, maar dat ook binnen een vast formeel kader deed. De opkomst van het internet heeft dat radicaal veranderd.

LLQ cirkel

People – not firms

Voor heel veel juridisch werk heb je de infrastructuur van de bekende kantoren niet meer nodig. Als het niet om reputatie gaat, maar de kennis en ervaring van individuele professionals de doorslag geeft, is zo’n kostbare organisatie eigenlijk overbodig. Technologie kan je namelijk fantastisch helpen bij het slim alloceren en organiseren van werk. Slimmer dan dat je nu gewend bent.

Juridisch talent en daarmee juridische kwaliteit is verspreid over heel veel verschillende plaatsen en organisaties. Als klant heb je persoonlijke voorkeuren, maar laten we eerlijk zijn, objectief gezien is het meestal onmogelijk om te weten welke individuele jurist je specifieke vraag nu werkelijk als beste kan oplossen. Simpelweg omdat je niet alle juristen en advocaten in de markt kent, je niet weet wat zij weten, of omdat je niet de kennis hebt om je vraagstuk volledig te doorgronden. Door je keuze te beperken tot ‘preferred suppliers’ limiteer je bovendien je opties.

De kracht van het besloten netwerk

Als organisatie kennen jullie al heel veel talent wat in de markt beschikbaar is. Alleen zit al die kennis verspreid over individuen. Daardoor weten jullie niet wie je kent en blijf je afhankelijk van bemiddelaars en traditionele aanbieders. LawyerlinQ brengt jullie netwerk bijeen op een besloten social platform.

Het kenmerk van social media technologie is dat het individuen in staat stelt om met de snelheid van het licht, contacten te leggen, over organisatie-, lands- en sociaal-culturele grenzen heen. Iemand kan op Twitter of Facebook een vraag posten en zo de kennis van de hele wereld ontsluiten. LawyerlinQ laat die snelheid en efficiëntie voor jullie werken.

Omdat je voor jullie organisatie natuurlijk uiterste vertrouwelijkheid nodig hebt, kun je het open internet niet inzetten. LawyerlinQ gebruikt social media technologie om professionals met elkaar te verbinden, maar past die toe in besloten online netwerken die voldoen aan de hoogste standaard van informatiebeveiliging.

Meer weten?

Neem contact op met Maarten Hagen voor meer informatie.
Maarten: 06 242 48 435 / maarten@lawyerlinq.com

Uit het LawyerlinQ blog