Relatietherapie nodig?

legal en procurement 1+1=3

Het zou toch eigenlijk 1 + 1 = 3  moeten zijn?

In Nederland is de rol van inkoopprofessionals in corporates de laatste tien jaar drastisch veranderd. Het beeld dat zij alleen nuttig zijn voor het afknijpen van leveranciers is bij de meeste bedrijven achterhaald. Procurement wordt steeds vaker aangemerkt als strategisch gesprekspartner en aanjager van optimalisatie en innovatie.

Bij de meeste afdelingen van bedrijven is er dan ook een behoorlijk draagvlak voor procurement want men ziet de toegevoegde waarde. De experts spreken dan van inkoopvolwassenheid (Van Weele). De uitgaven inzichtelijk, actief contract- en leveranciersmanagement, denken in (toegevoegde) waarde. Zo wordt inkoop de strategische sparring partner die helpt innovatie en digitalisering optimaal te benutten.

Maar voor het inkopen van legal services werkt dat bij veel bedrijven nog heel anders. Waarom is dat toch? Is het inkopen van legal services dan zo wezenlijk anders?

Wat schuilt er achter deze tweedeling?
Ligt het aan één van beiden, aan allebei? Of is de vonk gewoon niet overgesprongen?

Mijn ervaring is dat de spanning tussen inkoop en legal vaak terug te voeren is op verschillen in doelstellingen. Dat veroorzaakt de wrijving. Voor procurement ligt de focus op het reduceren van de kosten en centraliseren en uniformeren van (inkoop)processen. Van oudsher viel dat slecht te rijmen met de focus van legal. Die ligt namelijk op het beperken van risico’s. Risico’s die onvoorspelbaar zijn en vaak een grote impact kunnen hebben voor de organisatie. Te veel besparen op dat vlak zou wel eens slecht kunnen uitpakken. Althans dat was altijd het gevoel bij legal.

Ik weet niet hoe het in uw organisatie gesteld is, maar om eerlijk te zijn, dat is ‘oud denken’. De manier waarop juridische afdelingen gerund worden is erg aan het veranderen, maar ook het inkoopvak heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. De veranderingen die legal doormaakt en de uitdagingen waarvoor ze gesteld wordt, zorgen dat een goede samenwerking met een professionele inkoopafdeling eigenlijk onmisbaar is.

Hoog tijd dus voor wat relatietherapie tussen legal en procurement want in hun geval kan 1 + 1 echt op 3 uitkomen.

Wouter Glas

NB. komende tijd onderzoekt LawyerlinQ de actuele stand van legal procurement in Nederland. 

Ben je een procurementprofessional en heb je ervaring in het inkopen van juridische diensten? Doe mee! Deel je ervaringen en krijg inzicht in die van je collega’s bij andere bedrijven.