Retro & stand-up

Het is weer januari, de oliebollen zijn verorberd, de sportschoolabonnementen afgesloten en de eerste goede voornemens alweer gestrand. Tijd om terug te kijken op 2018 en een vooruitblik te geven op 2019.

Wat heeft 2018 ons gebracht?

Allereerst moet ik even vertellen dat we afgelopen jaar als team zijn gaan werken met wekelijkse Stand-ups en Retro’s. Echt aan te raden, vandaar de titel van dit stukje.

Nadat we in 2017 de omzet verdubbeld hadden zijn we begin 2018 goed gaan kijken waar we naartoe willen. We hebben een hoop mensen gesproken in binnen- en buitenland. Uiteindelijk blijkt dat we – meer nog dan we al deden – in moeten zetten op technologie, om zo onze klanten beter in staat te stellen snel te handelen als ze hulp nodig hebben. Als ‘mensenbedrijf’ blijven professionals centraal staan, maar we worden wel steeds meer een ‘technologiebedrijf’.

Daarom hebben we Boudewijn gevraagd om ons team te versterken. Boudewijn heeft zijn sporen verdiend als product owner bij onder meer de Persgroep waar hij mede verantwoordelijk was voor de doorontwikkeling van Nationale Vacaturebank en Intermediair. Boudewijn geeft leiding aan onze software development. Die doen we met een speciaal daarvoor geselecteerde ontwikkelpartij die helemaal gespecialiseerd is in platforms. Hadden we nog nooit gedaan natuurlijk, maar zolang je de juiste experts aan je weet te binden hoef je niet terug te deinzen voor onbekende terreinen.

We zijn afgelopen jaar dus begonnen met de ontwikkeling van het nieuwe LawyerlinQ platform. Een mijlpaal, die onder leiding van onze softwarepartner Digital Natives begon met een Google Venture Design Sprint. Ik hoor je denken: ‘alweer de halve kaart vol van de start-up bingo’, maar echt een heel nuttige exercitie en bovendien leuk om te doen.

Ondertussen hebben we ook nog eens goed onze verkoopstrategie tegen het licht gehouden. Voor 2019 gaan we scherper kijken naar waar we onze tijd aan besteden. We willen niet slachtoffer worden van ons eigen succes.

Dus: focus op grote bedrijven met grote juridische afdelingen en een op optimalisatie en innovatie gericht management. En natuurlijk ambitieuze advocatenkantoren -daar scharen we de big-four ook onder- die efficiëntie en de optimale prijs-kwaliteit nastreven. Die combinatie leidt namelijk altijd tot de conclusie dat niet al het werk per definitie door ‘vaste eigen mensen’ gedaan moet worden en dat je je flexibele capaciteit en expertise niet ad hoc of maar centraal en professioneel moet regelen.

In 2018 hebben we ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuw teamlid die de marketing van ons bedrijf naar een volgend niveau kan trekken. Na een lange zoektocht konden we eindelijk in december meedelen dat we Maaike hadden gevonden. Zij heeft de afgelopen jaren als hoofd marketing voor een bekend theater gewerkt. Zij weet dus als geen ander hoe je je publiek ‘bespeelt’.

Al met al wederom een best hectisch jaar dus, in de positieve zin van het woord.

En nu is het alweer 2019! Wat gaan we dit jaar doen?

Naast dat we de huidige klanten gaan helpen nog meer uit de mogelijkheden van ons platform te halen, zal veel tijd en aandacht gaan zitten in de (door)ontwikkeling van ons nieuwe platform. We zullen meer klanten beter kunnen helpen door onze online ervaring te verbeteren.

Ook nu al is het zo dat je als LawyerlinQ klant je vraag bij ons kunt droppen. Met andere woorden, je zet je kennis- of capaciteitsbehoefte uit in je pool en gaat vervolgens over tot de orde van de dag in de wetenschap dat je ondersteuningsverzoek hoe dan ook opgepakt en geregeld wordt: fire and forget. Maar dat gaan we makkelijker en efficiënter maken, vergelijkbaar met hoe je via Uber een taxi bestelt. Je drukt op de knop en als de chauffeur er is krijg je een berichtje. Dat moet ook kunnen met experts die je in wilt zetten voor een advies, contract, dossier, project, of een interim opdracht.

Verder moeten we ons team al weer uitbreiden. We zoeken:

  1. een stevige slimme maar ook contactueel sterke adviseur die de relatie met onze klanten gaat beheren en hen adviseert en helpt om optimaal gebruik te maken van on demand expertise en capactiteit.
  2. een (aankomend) sourcing consultant. Een enthousiast talent die ons en onze klanten wil helpen om altijd met de snelheid van het WWW in contact te komen met de juiste juridische professionals.