Zelfstandige juristen en advocaten doneren kennis aan War Child

Amsterdam 25 maart 2015. Stichting War Child en het Netwerk van OndernemendeJuristen zijn een samenwerking aangegaan. Op het online samenwerkingsplatform LawyerlinQ beschikt War Child nu over een virtuele e afdeling bestaande uit zeer ervaren bedrijfsjuristen en advocaten die hun kennis en tijd doneren om War Child en haar werk te ondersteunen.

Gert Jan Kroese, legal counsel van War Child en voormalig Director Legal van T-Mobile Nederland: ‘Ik zocht een nieuwe manier om de e ondersteuning van War Child als het ware mee te laten ademen met de behoefte. Bovendien wilde ik er makkelijk grip op kunnen houden. Door deze samenwerking beschikte ik van de ene op de andere dag over een team van zestien senior professionals. In de beveiligde online omgeving van LawyerlinQ coördineer ik de vraag vanuit War Child en het werk wat geleverd wordt. De lijnen zijn heel kort. Degene met de meeste relevante expertise pakt de zaak op. Voor vrijwel elk type issue of project zijn een of meerdere specialisten aangesloten die War Child pro bono ter zijde staan’.

De missie van War Child is helder: zoveel mogelijk kinderen in conflictgebieden helpen hun oorlogservaringen te verwerken met onder andere bescherming, psychosociale hulp en onderwijs, en ervoor te zorgen dat ze in een veilige omgeving samen kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. War Child doet er alles aan om de kosten van de organisatie zo laag mogelijk te houden. Veel overhead, zoals ict, telefoons en kantoorinrichting is 100% gesponsord. Zo kan zoveel mogelijk geld aan de hulpverlening worden besteed. Dit initiatief past daar uiteraard perfect in.

Marijn Rooymans, vanuit het Netwerk van OndernemendeJuristen en LawyerlinQ betrokken bij de totstandkoming van deze voor de e sector, innovatieve samenwerking, licht de achtergrond toe. ‘Persoonlijk geloof ik dat vrijwel iedereen het prettig vindt om iets bij te dragen voor een goed doel. Sterker nog, voor de meesten voelt het als een verrijking. Het is alleen niet makkelijk om de juiste vorm te ontdekken. Wat past bij je? De een voelt zich prettig bij een financiële donatie, de ander niet. Door je kennis en tijd ter beschikking te stellen kun je het goede werk van deze mooie organisatie. ook echt ondersteunen.’

Meer informatie, of belangstelling voor een verkenning van mogelijkheden van LawyerlinQ voor uw organisatie? Neem contact op met Maarten Hagen:+31 624248435 / maarten@lawyerlinq.com

Iedereen kan War Child steunen. Ga naar de War Child site om te zien hoe jij kunt bijdragen

Dit doet War Child voor Kinderen in oorlogsgebieden